#CikZaSkincareJourney Part 3

by - 5/30/2017

Assalamualaikum. 
Alhamdulillah diberi kesempatan untuk update entry sambungan #CikZaSkincareJourney Part 3. Tak baca lagi part 1 and part 2? Its okay, meh aku bagi link. Click je icon comel kat bawah tu, confirm korang sampai kat entry part 1 and part 2
Betul kan, Beauty Is Pain. After a few months, awal tahun 2017 aku mula buat survey balik. Aku terus taknak guna local product, sebab apa yang aku perhati warna dan tekstur krim semua sama. Ada kandungan merkuri and hydroquinon *entah betul entah tidak aku eja. Korang perasan tak? Ke aku sorang je yang perasan?👀 Aku mula fikir nak guna product yang ada dalam Watsons and Guardian. Survey punya survey, ramai pulak yang pakai Cetaphil. 
 CETAPHIL tu apa pulak?!
Cetaphil Moisturizing Cream 453gCetaphil Face Set (Skin Cleanser 250ml + Cetaphil Moisturising Cream 100g)Cetaphil Gentle Skin Cleanser 473ml x 2 + Free Gift
Mula mula aku cuma beli Cetaphil Gentle Skin Cleanser. First impression aku ialah....
"Aik kenapa tak berbuih and takde bau?Amazing! Tapi macam tak puas cuci muka"
Hahaha baru aku tahu, product yang elok ialah product yang tak berbau dan tak berbuih. Jahil sangat kan pasal skincare, suka main tepek je. Aku sabar je sebab fikir muka nak elok balik, lantaklah janji kulit muka elok macam dulu tak kusam. Tak sampai sebulan, alhamdulillah jerawat pasir kat dahi dah kurang. Muka pun so far okay takde masalah dah kurang oily. 
Apa yang best dengan product Cetaphil ni?
Sesuai untuk semua jenis kulit *Gentle Skin Cleanser
Boleh guna untuk muka dan badan
Takde bau, senang cerita soap&fragrance free
Tak memedihkan mata langsunggg!👍
Product yang disyorkan oleh dermatologi
Melembapkan kulit
Harga yang berpatutan
So, why not if siapa yang ada jerawat pasir ke apa, cuba je pakai. Kalau takut tak berkesan, beli yang travel set. Murah pun murah dalam RM16 something. Lengkap pun ye, so just try! Kita ikhtiar mana yang mampu. Nak lawa kan? Tak rugi kalau cuba. 
Toodles!
Not a sponsored post review, I review seikhlas hati. Just sharing the things that I tried! Cetaphil, I am your big fans!

You May Also Like

0 ulasan