Menaip Kembali

by - 2/27/2017


Assalamualaikum.
Hari hari update. HAHAHA masih dalam mood rajin mungkin. Gigih, asal ada masa lapang sikit je buka laptop and login Kerja Halal aku. Edit template everything, penat sikit terus hadap assignment, dah hadap assignment, download movie. Dah penat download, slow sangat.....

Letak kepala atas meja! HAHAHAHA😄

Jujurnya, sejak delete blog yang lama haritu terus rasa rindu nak menaip entry tengah tengah malam, nak edit html template blog❤

Tapi macam biasa kesuntukkan masa yang amat sangat. Kadang kadang nak remove makeup pun malas gilaaaaa! Haaa bayangkan kesuntukkan plus kemalasan yang amat sangat tu macam mana.

It almost 10 days without him. Alhamdulillah sikit demi sikit boleh hilangkan rasa rindu walaupun selalu teringat. Kenangan kan? Mana boleh lupa, kalau orang amnesia je boleh ingat apa yang dia dah tak ingat satu masa dulu, tak mustahil kita ni yang sihat walafiat akan teringat selalu.

Harini hari Isnin, 27/2/2017. Aku tanpa jemu stalk dia. Tengok last seen dia. Re-read our conversation. We've planned everything for our future but yes, kuasa Allah. Kalau Allah tak izinkan, kalau Allah kata Kun Fa Ya Kun, bumi pun boleh terbalik. Kuasa Allah.

Hati kita ni dipegang oleh Allah. Dibolak balikkan🙍

Allah Maha Mengetahui. Mungkin sekarang Allah pisahkan kita antara satu sama lain dengan orang yang kita sayang, tapi mana tahu suatu hari nanti Allah temukan dan satukan kembali? Fikir secara positif. Kena kuat hadap semua dugaan. Allah tahu hambaNya kuat untuk hadap semua dugaan yang diberikan. Mungkin satu hari nanti, Allah gantikan dengan orang yang lebih baik dari seseorang yang kita harapkan tu. Kita taktahu perancangan Allah😉

Okaylah, setakat ni je mampu aku biarkan jari jemari aku menari diatas keyboard.

Last but not least, be happy and get a new life!💓

Toodles!

You May Also Like

0 ulasan